Fülplasztika

Fülplasztika / Otoplasty

30-40 éve amikor a plasztikai sebészet nem volt olyan elterjedt, alig végeztek fülplasztikát, mondván "Jó lesz az úgy elálló fülekkel is a gyerek2.

Ezért később felnőtt korban kellett elvégezni a fülplasztikai műtétet.

Manapság sokatt változott a világ és a civilizált világunkban már gyerekkorban plasztikai sebészhez forulnak a gondos szülők a fülplasztikáért.

A fülplasztika műtétet  érdemes fiatalon még az iskolába való beiratkozás előtt elvégeztetni 6 éves kor körül a műtétet, hogy az iskolás gyerekek csúfolódásától megóvjuk gyermekünket, mielőtt az komoly pszichés panaszokat okoz

Az elálló fül és a fül legtöbb zavaró alaki eltérése veleszületett elváltozás. Néha azonban sérülés és egyéb okból is létrejöhetnek a tünetek.

A fül esztétikailag zavaró alaki eltéréseit fülplasztika műtétével tudjuk korrigálni.

 A fülplasztika alkalmas az elálló, aszimmetrikus fül, eldeformálódott fülkagylók korrigálására, a túl nagyra nőtt cimpák kisebbítésére, illetve a ki nem fejlődött ívek kialakítására is.

 

A fülplasztika műtét menete:

  Műtéti beavatkozás során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, majd a fülkagyló hátsó részén bőrkimetszést is végez az operáló orvos. Majd a fülkagyló porcának érintett részén porccsíkokat metsz, majd a fül porcos ívének megfelelően rögzíti a fül új formáját felszívódó öltésekkel, hogy a fülkagyló a koponyához simuljon.

Megfigyelést követően fedőkötéssel távozik a páciens, melyet néhány nap múlva ki lehet cserélni kis fejpánt jellegű kötésre, 8-14 nap után lehet a varratokat eltávolítani a műtét típusától függően és ilyenkor látható már a szép eredmény.

Manapság gyakran előfordul, hogy divatékszerek vagy egyéb okból sérült fül elváltozásokat kell korrigálni.

 

Ha Önnek, vagy hozzátartozójának hasonló gondja van, hívja most ingyenes vizitért, hog segíteni tudjunk:

+36 203 640 900

 

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria