Arcplasztika

Arcplasztika / Facelift

 

Az idő előre haladtával az arcbőr megnyúlik, kollagén állomány lecsökken és egyre több ránc jelenik meg rajta. E tünetek miatt óhatalanul önértékelés és egyéb pszichés panaszok jönnek létre. Emiatt szükségessé válik plasztikai sebész segítsége.

Régebben kizárólag Arcplasztikával lehetett segíteni,a zonban manapság rendelkezésre állnak a sokkal egyszerűbb és jobb, természetesebb megoldást jelentő miniinvazív beavatkozások: Botox, Hyaluronos feltöltés , FTC bioszálas arcplasztika stb.

 

A modern plasztikai sebészeti elveknek megfelelően először e beavatkozásokat érdemes használni és minél később végzük el az Arplasztika műtétet. 

Arcplasztika műtéte


A klasszikus arc és nyakplasztika metszése a halántékon a hajhatártól hátrafelé néhány cm-re a fül fölött indul, majd a fül előtti természetes ívben folytatódik, majd a fül mögött folytatódik.

A metszést preparálás követi, mely során a bőr kötőszöveti elemeit oly módon válasszuk szét, hogy mód nyíljon azok megemelésére és feszesebbé tételére. A kötőszöveti elemek rögzítését követően, a felesleges bőrrészleteket eltávolítjuk, és a bőrt zárjuk.
 

Anesztézia

Az arcplasztika anesztéziájának célja a teljes fájdalommentesség és amnézia biztosítása a műtét kezdetétől a végéig.

Az arcműtét történhet helyi érzéstelenítésben és altatásban.

 

Műtét utáni időszak


Az arcplasztika műtétet követően néhány napig rugalmas kötést helyezünk fel. A műtét utáni tünetek egy-két hét alatt múlnak el, és ez idő alatt kerül sor a varratok eltávolítására is.


Műtéti eredmény
Az arc és a vele egy időben elvégezhető nyakplasztika műtétével akár 10 évvel is fiatalosabbá lehet varázsolni az arcot és a nyakat. (Lásd alábbi fotók)

 

 

 

 

Orvos válaszol
Referenciáink
Előtte-utána fotó galéria